Zoals elk type gesteente verschillende concentraties en combinaties van mineralen bevat, weerspiegelt elk natuurlijk mineraalwater zijn streek en geologische samenstelling van de bodem.
Vanwege zijn specifieke parcours heeft elk mineraalwater een unieke minerale samenstelling en een unieke smaak. Het etiket van een mineraalwater geeft antwoord op de vragen van de consumenten: het vermeldt duidelijk zijn herkomst en unieke samenstelling.
De consument kan een mineraalwater kiezen dat met zijn of haar persoonlijke criteria overeenkomt.
Ook dat is een verschil met kraantjeswater.

 

Gefilterd door vulkanische rotsen

Wanneer het water van Volvic door de uitgedoofde vulkaan naar de bron sijpelt, komt het langs vier verschillende soorten gesteente. Ze vormen samen in totaal zes lagen, die een echte filter voor ons natuurlijke mineraalwater vormen.

Basalt is het vulkanische gesteente dat het meest voorkomt op onze planeet. Het bestaat voornamelijk uit een mengeling van ijzer- en magnesiumsilicaten, olivien en pyroxeen, alsook calciumrijk veldspaat (plagioklaas).

Andesiet is een fijnkorrelig gesteente van de klasse van de magmatische vulkanische rotsen. Het heeft meestal een grijze of bruin-paarse tot zwarte kleur.

Dit gesteente is afkomstig van  vulkanische as (basalt en trachyandesiet). Het is het 'pouzzolane van Auvergne'.

Graniet bevat zwarte, grijze, rode en/of gele korrels die gelijkmatig over de steen verspreid zijn. Dit diepe (plutonische) gesteente wordt onder het aardoppervlak uit een magma gevormd.

Een goed natuurlijk mineraalwater kan alleen voortkomen uit een gezonde, beschermde natuur. Daarom zien wij de bescherming van die natuur als onze missie. Sinds meer dan 15 jaar beschermen wij de herkomst van deze natuurlijke rijkdommen: de bron van ons Volvic water en haar vulkanische omgeving. En dat proef je bij elke slok!

 

Die Mineralisierung unseres natürlichen Mineralwassers

Een unieke, bijna miraculeuze mineralisatie

Het water in je fles is van nature zuiver, zoals ieder natuurlijk mineraalwater, want het komt uit de diepte van de aarde. Van bij de bron tot bij het bottelen in onze tegen elke besmettingsvrije hallen komt het nooit in contact met de omgevingslucht. Dat contact komt er pas wanneer je als consument de fles opent.

Met zijn unieke mineralisatie is Volvic voor iedereen geschikt, zelfs voor de meest kwetsbare mensen (zoals baby's, zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven).