Volvic is een uniek natuurlijk mineraalwater. Zijn bron ligt in de Franse Auvergne, in een vulkanisch ecosysteem dat wij al meer dan tien jaar beschermen.

Wij putten onze kracht uit het hart zelf van de natuur. Daarom zien wij de bescherming van die natuur als onze missie. We weten hoe belangrijk de natuurlijke ecosystemen en de waterbronnen voor onze planeet zijn. Maar ze zijn kwetsbaar: dus moeten wij ze beschermen en is het tijd om nog verantwoordelijker te werk te gaan.

Wij zoeken een evenwicht tussen economisch succes, sociale rechtvaardigheid en duurzame bescherming van het milieu. In 2020 hebben we een reuzenstap gezet door overwegend met flessen van 100% gerecycleerd plastic (rPET)* te werken, die bovendien CO2-neutraal zijn! 
(* met uitzondering van de dop en het etiket, maar daar werken we aan)

Wat zijn vandaag onze waarden? Een goed natuurlijk mineraalwater kan alleen ontstaan uit een gezonde, beschermde natuur. Daarom is het onze missie om  die natuur en de bron van onze kostbare natuurlijke rijkdommen te beschermen . En dat proef je bij elke slok!

Daarom zijn we volgende engagementen aangegaan!

Daarom zijn we volgende engagementen aangegaan!

Wij zijn er ons van bewust  goed dat onze  manier van plastic consumeren moet evolueren. Plastic is een kostbare grondstof, we mogen het niet langer als een wegwerpmateriaal beschouwen. Daarom zijn onze PET-flessen al sinds lang 100% recycleerbaar. Bovendien wordt nu het grootse deel van ons gamma  gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal, met uitzondering van de dop en het etiket - maar we doen ons best om dat laatste zo snel mogelijk te verhelpen. Het stelt ons in staat om minder CO2 uit te stoten, want een PET-fles van 100% gerecycleerd materiaal produceert veel minder koolstof dan een PET-fles van nieuw materiaal.

Al sinds vele jaren doen we een inspanning om onze CO2 -voetafdruk te verkleinen: Volvic is nu door de Carbon Trust gecertificeerd als een CO2-neutraal merk. We zullen de uitstoot van CO2 echter nooit volledig kunnen vermijden. Daarom steunen wij, in samenwerking met projectontwikkelaar South Pole, de duurzame bescherming van 2 miljard vierkante meter natuurlijke ecosystemen in Peru, de Democratische Republiek Congo en Oeganda om CO2 aan de atmosfeer te onttrekken en op die manier onze resterende uitstoot te compenseren.... Dit komt overeen met  280.000 voetbalvelden

Sinds september 2020 maken wij deel uit van B Corp, een netwerk van bedrijven uit alle windstreken die hun definitie van commercieel succes een nieuwe inhoud hebben gegeven. Wij willen niet langer de beste bedrijven VAN de wereld zijn, maar de beste VOOR de wereld.