Bij Volvic hebben we twee héél sterke overtuigingen;
Een goed mineraalwater kan alleen voortkomen uit een gezonde, beschermde natuur. En iedere mens moet toegang hebben tot drinkwater. Wij ijveren op een verantwoordelijke manier voor de gezondheid van onze medemens en onze planeet. De B Corp-certificering geeft duidelijk en transparant weer dat wij ons inzetten om te voldoen aan strenge normen op het vlak van sociaal en ecologisch engagement, transparantie als onderneming en juridische verantwoordelijkheid. Nadat we met succes het strenge certificeringsproces hebben doorstaan, maken wij tot onze trots deel uit van een gemeenschap van ondernemingen over heel de wereld die economisch succes met sociale rechtvaardigheid en ecologische duurzaamheid willen verzoenen

WAT BETEKENT 'B CORP' PRECIES EN WAT ZIJN DE CRITERIA OM DE CERTIFICERING TE VERKRIJGEN?

'B Corp' is de afkorting van ‘Benefit Corporation'. Dat is een wereldwijde beweging van ondernemingen die als objectief hebben hun bedrijf in te zetten om de samenleving te verbeteren.
De ondernemingen van B Corp (de 'B Corps') geven het goede voorbeeld om hun bedrijfswerking verantwoordelijker en duurzamer te maken. Ze houden daarbij altijd rekening met de impact van hun beslissingen op alle stakeholders: medewerkers, klanten, leveranciers, de samenleving en het milieu.

Net als de andere ondernemingen van de B Corp-gemeenschap hebben wij een buitengewoon strenge audit met succes doorstaan. Ons engagement om winst met collectief belang te verzoenen, wordt in het charter van B Corp verwoord. De B Corp-certificering is voor ons een motivatie om elke dag onze economische activiteiten in vraag te stellen en ze op een duurzame manier te laten evolueren. Wij hebben altijd onze verantwoordelijkheid opgenomen - door Volvic, onze bron, te beschermen, maar ook door er bijvoorbeeld nooit meer mineraalwater uit op te nemen dan wat ze op een natuurlijke manier kan geven in overeenkomst met de regelgeving. De milieuzorg heeft altijd centraal gestaan in onze beslissingen en wij streven in al onze activiteiten naar verbetering.